MILWOOD RESIDENCE

Venice Beach, CA

Negative space is carved out of the dense building massing of this residence located on a tight urban lot in Venice, California. A 75’ long swimmer’s pool runs the length of the site. The residence straddles, weaves, and hovers over the omnipresent body of water. The water is experienced in many ways throughout the house. The faceted surfaces of the volumes capture reflections and strategically placed windows frame views to the landscape beyond. Below grade apertures in the foundation reveal the subaqueous relationship of the building to the water. Sustainable features include a vegetative roof garden, a 5 kw rooftop solar photovoltaic array, a solar system for heating the pool, energy efficient building systems and environmentally mindful materials are used throughout.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter
  • Pinterest