TRAHAN RANCH

Austin, TX

The project is a residential compound situated in the heart of Texas hill country. The 3200 square foot residence is on a fourteen acre sloped site with native oaks, natural springs and unobstructed views.

 

The layout of the house is a direct response to the site conditions. The plan is organized to best experience the many features of the landscape. There is a 260-degree panoramic view as well as other more site-specific orientations. The front of the house is made of heavy materials that rise from the earth. The heavy, solid, grounded front is in sharp contrast to the more ephemeral back. At the down slope side of the house, the structure becomes lighter and opens to the landscape. Steel pipe columns splay at unsuspecting angles dancing along the rugged landscape.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter
  • Pinterest