BLACK BOX

 Santa Monica, CA

The black box is built in the Scandinavian tradition with an earthy palette of natural materials. The supple dark volume provides a backdrop for the existing flora of magnolia blossoms and white birch branches. The building envelope is made up of vertical wood siding mounted over asphalt roofing shingles. The wood siding is protected with a burnt tar, sooty stain. The brooding, dark exterior stands in stark contrast to the blonde interior. The interior surfaces are a series of horizontal bands of wood applications. The shifting horizontal zones define the penetrations of the building and accommodate the built-in amenities. Recycled wood was used for the siding and deck.  Perforated steel screens close the building for privacy.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter
  • Pinterest